Kees Verwey en zijn Idolen

Posted on

Kees Verwey en zijn Idolen, 14/07/2019 – 05/01/2020
https://www.dordrechtsmuseum.nl/tentoonstellingen/verwey/

Bij het Dordrechts Museum ondersteun ik als conservator-in-opleiding de conservator moderne en hedendaagse kunst. In een vroeg stadium ben ik betrokken geraakt bij de tentoonstelling Kees Verwey en zijn idolen (14 juli 2019 – 5 januari 2020). Het uitgangspunt hiervan is het leven van de schilder Kees Verwey (1900 – 1995), dat bijna de gehele twintigste eeuw beslaat. Verwey heeft zich tijdens zijn leven bewust laten beïnvloeden door het werk van andere kunstenaars en dit is goed terug te zien in zijn eigen werk, dat qua stijl uiteenloopt. De tentoonstelling is onderverdeeld in verschillende thema’s – zoals bloemstillevens, portretten, atelierstukken etc. – en uitgaande hiervan heb ik onderzoek gedaan naar het werk van Kees Verwey. Ook ben ik nauw betrokken geweest bij de publicatie die bij de tentoonstelling is verschenen, waarvoor ik met name de beeldredactie heb gedaan. 

 

Geef een reactie