Lindsayvanrijn.nl

Content Creator en Copywriter voor Online en Offline Media

TEAM FRANC – GRADUATION SHOW

CORROSIA THEATER, EXPO & FILM
14 OKTOBER 2017 – 20 JANUARI 2018

Noem mij bevooroordeeld, maar ik vind Almere bij uitstek een stad die is geschikt voor kunst. Waaronder zeker experimentele uitprobeersels. De stad is jong, divers en – in zekere zin – zelf ook een experiment.

Met veel plezier heb ik in 2017 als één van de Almeerse gastcuratoren meegewerkt aan de tentoonstelling Team Franc – Graduation Show. Ieder jaar organiseert Corrosia een tentoonstelling met het werk van eindexamenstudenten van verschillende Nederlandse kunstacademies. De kunstwerken worden uitgekozen door acht Almeerse gastcuratoren, die per twee een academie bezoeken en daar ieder één werk uitkiezen. Dit onder leiding van curator Fleurie Kloostra en burgemeester Franc Weerwind.

Ik bezocht de eindexamenexpositie van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en koos daar het werk Yuan Er Yuan Er Yuan van Shunyao Yu. Wat mij aansprak, is dat je het kunstwerk kon beleven: de bezoeker werd uitgenodigd door de installatie heen te lopen, en kon het werk zo vanuit verschillende perspectieven bekijken. Het was die interactie die dit werk voor mij interessant en spannend maakte.

De acht gekozen kunstwerken waren heel divers; gemaakt in verschillende media, van verschillende grootte, met andere gedachtegangen. Toch hebben we er één – heel bijzonder – geheel van kunnen creëeren.

Gastcuratoren en Kunstenaars van Team Franc 2017

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Lindsayvanrijn.nl