LINDSAYVANRIJN.NL

BELEEF

Team Franc – Graduation Show

Corrosia Theater, Expo & Film, 14/10/2017 – 20/01/2018. In het Almeerse kunstcentrum Corrosia wordt jaarlijks een tentoonstelling georganiseerd met werk van eindexamenstudenten van verschillende Nederlandse kunstacademies. De tentoonstelling wordt onder leiding van curator Fleurie Kloostra en burgemeester Franc Weerwind samengesteld door acht Almeerders. In 2017 heb ik de kans gekregen om als Almeerse gastcurator deel te nemen aan dit project. Gezamenlijk met Fleurie Kloostra, Franc Weerwind en een andere gastcurator heb ik toen de eindexamenexpositie van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam bezocht. Uit een overweldigende hoeveelheid werken mocht ik één kunstwerk kiezen dat ik graag zou willen opnemen in de tentoonstelling. Dit werd het werk Yuan Er Yuan Er Yuan van de Chinese kunstenares Shunyao Yu. Wat mij aansprak, is dat de bezoeker werd uitgenodigd het werk te beleven: er mocht door de installatie heen gelopen worden zodat het vanuit verschillende standpunten kon worden ervaren. Deze interactie tussen bezoeker en werk vind ik spannend en belangrijk. Als gastcuratoren zijn wij betrokken geweest bij alle fases van het opzetten van de tentoonstelling: van het selecteren van de werken tot het inrichten van de expositieruimte. Onderling is er veel gesproken over ieders overwegingen voor een bepaalde keuze en is er nagedacht over een mogelijke samenhang tussen de acht verschillende werken. De nauwe samenwerking tussen Fleurie Kloostra, Franc Weerwind, de gastcuratoren en kunstenaars resulteerde in een indrukwekkende tentoonstelling met het werk van studenten van de AKI Art & Design ArtEZ Enschede, Gerrit Rietveld Academie Amsterdam, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag en Academie Beeldende Kunsten Maastricht.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 LINDSAYVANRIJN.NL

Thema door Anders Norén