LINDSAYVANRIJN.NL

BELEEF

Slow Art


Vrije Universiteit Amsterdam, 01/01/2016 – 01/07/2016. Onder leiding van prof. dr. Katja Kwastek (Vrije Universiteit Amsterdam) heb ik samen met een medestudent meegewerkt aan het onderzoeksproject Slow Art. Dit onderzoek heb ik uitgevoerd in het kader van het VU Honours Programme, waaraan ik tijdens het tweede en derde jaar van mijn BA Media, Kunst, Design & Architectuur heb deelgenomen. Het onderzoek was tweeledig: er is literatuuronderzoek gedaan en de resultaten hiervan zijn verwerkt in een visualisatie. Onderzocht is welke plaats het concept ‘slowness‘ inneemt binnen de beeldende kunst. Dit concept is opgesplitst in ‘slow cultures‘, ‘slow genres’ en ‘slow concepts‘, waarbij de nadrukt ligt op de ‘slow concepts‘. Ieder concept wordt toegelicht aan de hand van een quote uit de literatuur en een voorbeeld uit de kunstwereld. De visualisatie dient als hulpmiddel om grip te krijgen op het concept ‘slowness‘ en in het specifiek ‘slow art‘. Het begrip ‘slow art‘ is veelomvattend en tijdens dit onderzoek ben ik met name geïnteresseerd geraakt in het bewuster bekijken (of: ervaren) van kunst. Graag zou ik hier meer onderzoek naar doen.

[image_magnify src=”http://lindsayvanrijn.nl/wp-content/uploads/2018/10/Poster-Slow-Art-kopie.jpg” src_big=”http://lindsayvanrijn.nl/wp-content/uploads/2018/10/Poster-Slow-Art-kopie.jpg” w=”1920″ h=”1080″ alt=”slow” clas=”CSS_CLASS” /]

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 LINDSAYVANRIJN.NL

Thema door Anders Norén